Liikunnan riemua – päästä sisäinen urheilijasi valloilleen

Liikunnan harrastamisessa sisäinen motivaatio on tärkeä

Liikunta on tärkeää todella monille ihmisille iästä tai sukupuolesta riippumatta. Monet käyttävät urheiluun liittyviin asioihin, kuten varusteisiin, välineisiin ja valmentajan palkkaamiseen todella paljon rahaa. Muita resursseja, kuten aikaa ja voimavaroja kuluu myös, mutta urheilun tuoma nautinto ja terveyshyödyt ovat kaikki sen arvoisia. Urheilu antaa paljon ja on täynnä monia suuria tunteita, kuten odotuksia tulevaan menestymiseen. Itsensä kehittäminen ja omiin kykyihinsä uskominen ovat todella tärkeitä eteenpäin kantavia seikkoja. Sisäisestä motivaatiosta puhutaan paljon, joka vaikuttaa todella paljon urheilun parissa pysymiseen ja sen mielekkääksi kokemiseen.

Aktiivisessa liikunnan harjoittamisessa näkyvät sekä liikunnan tuomat fyysiset että myös psyykkiset terveyshyödyt. Mieli on hyvä, uni maistuu ja jokaisesta liikuntasuorituksesta saatava olo on aina todella euforinen.

Urheilua ympäri vuoden

Urheilua voi harrastaa missä ja milloin vain, sekä kaikkina vuodenaikoina. Urhelijalla on valittavinaan sisä- tai talviurheilua ja vaikkapa molempia. Talviurheilu on urheilun harrastajalle pelkkää riemua, punaisia poskia, terveyden kohentumista ja liikunnan iloista nauttimista. Pakkasilla voi lähteä hiihtämään, luistelemaan, pelaamaan sählyä tai jääkiekkoa. Kävely on nykyään erittäin suosittu harrastus, joten mikäpä sen mukavampaa kuin samoilu talvisen metsän ihmeitä ihastellen.

Lautailu, hölkkä ja laskettelu ovat koko perheen tai ystävän kanssa harrastettavia asioita, joita toki voi harrastaa myös yksinkin. Laskettelukeskukset täyttyvät vuosittain laskettelijoista, sillä lautailu ja laskettelu sopivat kaiken ikäisille. Hiihtäminen on monen suomalaisen lempiharrastus, joka usein jatkuu sukupolvesta toiseen. Hiihto on mukava ja edullinen harrastus, jota voi harjoittaa vaikka lähimetsissä. Hiihtovarusteet, kuten monot, sukset, hiihtosauvat ja siteet kuuluvat jokaisen hiihtäjän peruspakettiin.

Tunnettuja hiihtotyylejä on olemassa ainakin kaksi kappaletta, eli perinteinen tyyli ja luisteluhiihto. Molempiin tyyleihin valmistetaan oikeanlaiset sukset tarvittavine välineineen, kuten suksivoiteineen ja sauvoineen. Käytännössä hiihtäjällä on vapaa tie minne tahansa, eli sukset kiitävät jäätyneellä hangella vinhaa vauhtia hiihtäjän hymyillessä. Talvella voi urheilla sisällä tai ulkona, hiihtää tai vaikkapa uida. Urheilu tuo hyvää mieltä ja terveyttä iästä tai urheilutaustasta riippumatta. Urheilu on aina hyödyllistä, on kysymys sitten talvi- tai kesäurheilusta. Talviurheilun on joskus sanottu olevan ovi liikunnalliseen elämäntapaan. Lumiukkojen rakentaminen ja lumenluonti ovat arkista, mutta todella mukavaa tekemistä talven keskellä.