Lapin erämaat – asuminen taianomaisessa Lapissa

Lappi on kontrasteja ja taikaa

Lapin ainutlaatuinen viehätys on aina syntynyt luonnosta, keskiyön auringosta, Rovaniemen Joulumaasta, metsistä, puroista, järvistä, tuntureista, eläimistä ja revontulista Lapin taivaalla. Kiehtovat kontrastit ovat osa Lapin sielua ja sydäntä. Lapissa on joko hohtavan valoisaa 24/7 tai sitten aivan sysipimeää kaikkina vuorokauden tunteina.

Lappilaista rikasta kulttuuria täydentää aito, puhdastakin puhtaampi luonto moninaisine rikkauksineen, kuten marjat, sienet, riista, metsä, lintujen laulu ja huikean kauniit tunturit. Luontopolkujen reitit kesyttämättömässä erämaassa saavat ihmisen huudahtamaan ihastuksesta. Voiko mitään niin kaunista ollakaan kuin kuuluisa Lapin lumous, ruska ja kulta ainutlaatuisen luonnon keskellä. Napapiirin taika, kesä ja Lapin yötön yö houkuttelevat vierailemaan tai vaikkapa asumaan elinvoimaisten ainutlaatuisten opiskelu-, työ- ja harrastustoimintojen äärelle.

Lappi on kahdeksan vuodenaikaa

Lapissa kaikki on suurta ja ihmeellistä. Lapissa vuodet jaetaan aina kahdeksaan ainutlaatuiseen jaksoon: kevättalveen, kevääseen, kevätkesään, kesään, syyskesään, syksyyn, syystalveen ja talveen.

Kahdeksaa vuodenaikaa ilmaisevat lumoavat Lapin luontoa kuvaavat nimet, kuten joulukaamos, ensilumi, ruska, sadonkorjuu, keskiyönaurinko, jäidenlähtökevät, hankikantokevät ja pakkastalvi.

Pakkastalvi aloittaa vuoden, jonka jälkeen maalis-huhtikuu avaa aina uuden hankikantokevään. Lisääntynyt valo aloittaa vielä lumen ollessa maassa jäidenlähtökevään, kunnes saapuu se ihana ja odotettu vaaleanvihreä kesä. Kyseinen lumoava ja lämmin ajanjakso tunnetaan myös nimellä keskiyönauringon aika. Aitojen luonnonkukkien, päivänkakkaroiden ja horsmien kukkiessa aloittaa varhaissyksyn tai loppukesän sadonkorjuun aika, jolloin päivät näkyvästi lyhenevät. Tulossa on värikäs väriloisto ruska, joka kertoo luonnon tulevasta peittymisestä lumen ja jään alle. Talvea kohden mennään ja saapuu ensilumi, joka sulaa. Joulukaamos aloittaa jatkuvan pimeän kauden juuri ennen valon ja lämmön juhlaa, joulua.

Muuta Lappiin

  • Lappi tarjoaa uskomattomat retkeily- ja luontoalueet
  • Lapissa on kuuluisat tunturit, raikkaat vesistöt, kulttuuria, Levi ja Ylläs
  • Lappi tarjoaa työtä ja koulutusta
  • Lappi tarjoaa parhaat puitteet elämään ja vapaa-aikaan
  • Lappiin muuttaneet asuvat kauniissa kodissa ja puhtaassa luonnossa, aidon pohjolan syleilyssä
  • Lapissa on kahdeksan vuodenaikaa ja joulu on lähellä ympäri vuoden Rovaniemen joulumaassa
  • Lapissa saa herkullista ruokaa ja korkealuokkaista terveydenhoitoa
  • Lappi hoitaa mieltä ja sydäntä