Kesä 2018

Operaatio Paulaharju esiintyy 20.-26. elokuuta 2018 Haltin juurella, kilometrin verran Pitsusjärven autiotuvasta pohjoiseen eli Haltin suuntaan, merkatun vaelluspolun tuntumassa joka ilta klo 18. Autiotuvalta ja vaelluspolulta löytyvät opasteet teatteriin.

Pitsusjärveltä on enää 10 kilometriä Haltin huipulle, jossa luonnollisesti kannattaa myös kipaista, kun on seudulla kuljeksimassa.

Kohteeseen pääsee kivasti kolmea reittiä: merkattua polkua Kilpisjärveltä, lännestä (lähtöpaikka 10 kilometriä rajalta Norjan puolelle) Didnojokea seuraillen Lossujärven ja Urtaskanjonin kautta, ja pohjoisesta Norjan Haltin takaa. Nämä kaksi jälkimmäistä vaihtoehtoa vaativat suunnistustaitoa.

Pitsusjärvelle voi myös lentää vesitasolla tai helikopterilla Kilpisjärveltä, mutta lentoteitse saapuvat katsojat joutuvat maksamaan 500 euron pääsylipun esitykseen (käteisellä). Vaeltajille esitys on ilmainen.

Teatterin ohjelmistossa on kantaesityksenä dramatisointi Samuli Paulaharjun novellista Lussin Pieti ja kuninkaantytär. Joka ilta nähdään myös jokin toinen kipale, luultavimmin Niilas Saaran kiroissa.

Kannattaa huomata, että tämä Haltin seutu, Yliperän suurtunturialue, on erittäin haastava vaelluskohde. Karseaa kivikkoa riittää. Matka Kilpisjärveltä Pitsukseen ja takaisin merkattua reittiä pitkin tekee yhteensä 80 raskasta kilometriä. Normaalilta tallaajalta se vie, teatteri-iltoineen, viikon. Eivätkä nuo vaihtoehtoiset reitit ole sen helpompia. Niissä joutuu lisäksi ylittämään kahlaamalla vesistöjä.

Älä siis lähde teatteriin ellet ole varma terveydestäsi, kunnostasi, varusteistasi ja erätaidoistasi. Tai ota ainakin osaava ystävä mukaan.

Kannattaa myös huomioida, että Pitsusjärven ympäristö on niitä harvoja paikkoja maailmassa, missä kännykät eivät pelitä. Monta päivää saa painella häiriöttä tällä reissulla.

 

Käsivarren erämaa-alue

Pitsusjärven autiotupa

Retkikartta.fi

Kansalaisen karttapaikka

 


Operaatio Paulaharju esiintyy 29.8. klo 13 (huom. aika!) Kilpisjärven keskustasta reilun kilometrin päässä Cahkaljavrin rannalla. Luontotalolta saa tarkemmat ohjeet. Siellä kannattaa olla jo klo 12 kyselemässä, että varmasti löytää ja ehtii perille. Tämä esitys on tarkoitettu niille katsojille, joille vaellus Pitsusjärvelle on syystä tai toisesta mahdoton. Näiden katsojien on lähetettävä 10.8.2018 mennessä Juha Hurmeelle kirje, jossa he kertovat syynsä vaelluksettomuuteen. Hurme sitten arvioi, onko syy pätevä. Osoite: Päivölänkatu 10 A, 33250 Tampere.

Operaatio Paulaharjun esitys toteutetaan vanhaan tapaan myös Helsingissä Iiris-talolla näkövammaisille maanantaina 10. syyskuuta klo 19.

 


Yhteystiedot

Elli Salo 040 - 724 2701

info@operaatiopaulaharju.fi