Kesä 2017

Operaatio Paulaharjun, Kalevala-seuran ja Oulun kaupunginkirjaston järjestämä seuraava seminaari pidetään Oulun kaupunginkirjaston Madetoja-salissa lauantaina 22. huhtikuuta 2017 klo 14. Seminaarin aiheena on Samuli Paulaharjun ensimmäinen pohjoisen tutkielma, teos Kolttain mailta vuodelta 1921. Tällä valmistellaan myös teatterioperaation siirtymistä itärajan tuntumaan elokuussa.

Operaatio Paulaharju toteutuu 21.- 27. elokuuta Itä-Lapissa Sevetissä Iisakkijärven autiotuvan läheisyydessä. Ryhmä valmistaa uudeksi esitykseksi pienoisnäytelmän Kieruan vanha pappi, joka on Juha Hurmeen dramatisointi Samuli Paulaharjun novellista. Kieruan vanha pappi on dramaturgin mielestä aidossa traagisuudessaan ja inhimillisyydessään Tunturien yöpuolta -kokoelman taiteellinen huipennus. Paulaharjun hiljainen ja älykäs huumori leikkaa järisyttävästä tarinasta mestarillisen novellin. Näin nerokasta alkoholistin elämän- ja kuolemankertaa ei tule hevin vastaan maailmankirjallisuudessakaan!

Esityskokonaisuus täydentyy kappaleilla Suongil, suuri noita, Niilas Saaran kiroissa ja Onnen lammas. Yleisölle tarjoillaan joka ilta ainakin kaksi pienoisnäytelmää.

Esitykset alkavat klo 18.

Esitykset ovat ilmaisia, mutta tuokaa ihmeessä kaksi täyttä viikkoa metsässä raataville näyttelijöille hieman hedelmiä tai vihanneksia. Tällainen yhteistyöapu otetaan kiitollisina vastaan.

Iisakkijärvi löytyy parikymmentä kilometriä Sevettijärveltä pohjoiseen. Kohteeseen pääsee merkattuja reittejä myös pohjoisesta Pulmankijärveltä tai idästä Näätämön suunnalta. Reipas ja valpas katsoja saa helposti kehitellyksi hienon vaelluksen teatteriesityksen ympärille.

 

Kaldoaivin erämaa-alue

Iisakkijärven autiotupa

Retkikartta.fi

Kansalaisen karttapaikka

 


Operaatio Paulaharju esiintyy Inarin Siida-museon pihalla tiistaina 29. elokuuta 2017 klo 18. Siellä nähdään Kieruan vanha pappi, Suongil, suuri noita ja Niilas Saaran kiroissa. Tämä esitys on tarkoitettu vain niille katsojille, joille vaellusretki Iisakkijärvelle on liian raskas tai muuten mahdoton. Heidän tulee kirjoittaa Juha Hurmeelle puhelinnumerolla varustettu kirje 10.8.2017 mennessä, jossa perustelevat vaelluksettomuutensa syyt. Osoite on Mäkikatu 17 A, 33250 Tampere. Hurme sitten soittelee perään.Operaatio Paulaharju vierailee Iiristalolla Helsingissä syyskuun alkupuolella 2017.

 


Yhteystiedot

Elli Salo 040 - 724 2701

info@operaatiopaulaharju.fi